Anek
Blue Star Ferries

:


:


" ! (01/10/2018 20:27)

Ανεπανληπτες ποδοσφαιρικς στιγμς και τη μοναδικ εμπειρα να  γνωρσουν απ κοντ τα αγαπημνα τους ινδλματα, τους  πρωταθλητς Ευρπης  του 2004, εχαν την ευκαιρα να ζσουν σμερα εκατοντδες μαθητς των σχολεων της ακριτικς Καρπθου, καθς και μικρο  ποδοσφαιριστς-μλη της ακαδημας του τοπικο Ποσειδνα, ομδας που αγωνζεται στην Α' Κατηγορα της ΕΠΣ Δωδεκανσου.

Την ακριτικ Κρπαθο επισκπτονται σμερα και αριο, στα πλασια  του προγρμματος "Πσα στα θρανα",  που εξελσσεται για 2η χρονι  με συμμετοχ μαθητν απ λη τη χρα κι εντσσεται στον ευρτερο εθνικ αναπτυξιακ σχεδιασμ της Ε.Π.Ο. υπ τον ττλο "Μπλα παντο", ο πρεδρος της Ομοσπονδας κ. Ε. Γραμμνος, οι πρωταθλητς  Ευρπης  του 2004-παλαμαχοι ποδοσφαιριστς  Γιργος  Καραγκονης, Γιννης  Γκομας και  Αντνης Νικοπολιδης, ο πρεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανσου και μλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ κ. Παναγιτης Διακοφτης, τα μλη της Ε.Ε. κ.κ. Α. Αντωνου (Αντιπρεδρος) και Π. Λασκαρκης (Ταμας), ο διαιτητς  UEFA Elite Τσος Σιδηρπουλος και ο τεχνικς διευθυντς της Ομοσπονδας κ. Χ.Ζελενιτσας.

Το πργραμμα της πρτης  ημρας των εκδηλσεων στο ακριτικ νησ περιελμβανε επισκψεις και ομιλες σε σχολεα και ποδοσφαιρικς ακαδημες, καθς και διοργνωση παιχνιδιν, ασκσεων τεχνικς και αγνες.Πρτος σταθμς ταν το σχολεο του Διαφανου, που την εκδλωση  παρακολοθησαν οι μαθητς του δημοτικο σχολεου Διαφανου  και του γυμνασου Ολμπου. Στη συνχεια ανλογη εκδλωση οργανθηκε στο δημοτικ σχολεο Αρκσας, που η ημρα ταν εξαρχς αφιερωμνη στο ποδσφαιρο και τον αθλητισμ με προβολ στιγμιοτπων απ το ανεπανληπτο Euro2004, αλλ και διοργανσεις Ολυμπιακν Αγνων, διεξαγωγ  αγνων ποδοσφαρου και κθεση μαθητικς ζωγραφικς  με κεντρικ ττλο «χι στη βα, ναι στη φιλα». Τις εκδηλσεις  παρακολοθησαν επσης δσκαλοι, γυμναστς, προπονητς  και  γονες  των πιτσιρικδων… 

"Η Ομοσπονδα χει κοινωνικ πρσωπο και το αναδεικνει. Η νησιωτικ Ελλδα εναι μια εντελς διαφορετικ  πλευρ της πατρδας μας και μας χρειζεται ακμα περισστερο. Εστισαμε στις απομακρυσμνες και ακριτικς περιοχς. Μας δνεται η χαρ της προβολς και διδοσης του ποδοσφαρου σε κθε γωνι της χρας. Εναι επσης εξαιρετικ σημαντικ να συνδεθε ο αθλητισμς με το σχολεο. Τα παιδι να μυονται στον αθλητισμ απ μικρ ηλικα. Ελπζουμε η Πολιτεα να μας εισακοσει, τσι θα συνεισφρουμε λοι σε μια καλτερη κοινωνα, στη θεμελωση πολιτισμνης εξδρας στα γπεδα και σε μια περισστερο αθλομενη κοινωνα. Απ δω, απ την Κρπαθο, ξεκινομε φτος, εμαστε χαρομενοι γι αυτ και ευχαριστομε  για τη φιλοξενα και τη συμμετοχ στο πργραμμα», ανφερε στην εισαγωγ του ο πρεδρος  της Ε.Π.Ο. κ. Γραμμνος."Η χαρ του παιχνιδιο εναι σημαντικτερη απ τη νκη. Εναι η βασικτερη ννοια  στον αθλητισμ. Το ποδσφαιρο και ο αθλητισμς δνουν μαθματα ζως και διδσκουν τι λα επιτυγχνονται χρη στη σκληρ προσπθεια", επε στους μικρος φλους του ποδοσφαρου ο Αντνης Νικοπολδης.

"Το ποδσφαιρο εναι πνω απ λα αγπη και πθος. Το συνασθημα αυτ μας καθοδηγε, αλλ  πρπει σε κθε περπτωση να εκφρζεται μσα σε φλαθλα πλασια",  πρσθεσε ο Γιργος Καραγκονης, που εχε την ευκαιρα να αναλσει στους μαθητς  στοιχεα που διπουν τους διαφορετικος  ρλους των παικτν στο τερν.

«Σεβμαστε τον αντπαλο και το fair play εναι κυραρχο στοιχεο του παιχνιδιο. Ο καλτερος  κερδζει στον αθλητισμ, αλλ  πντοτε μσα στα  πλασια των κανονισμν», συμπλρωσε  ο Γιννης Γκομας.

Μιλντας στους λιλιποτειους ποδοσφαιριστς, ο τεχνικς διευθυντς της Ε.Π.Ο. κ. Χ. Ζελεντσας, υπογρμμισε: «Το πργραμμα "πσα στα θρανα" ξεκνησε πρυσι και το Υπουργεο Παιδεας το αγκλιασε εξαρχς. Ξεκινμε φτος απ την Κρπαθο, στην οποα φτος το καλοκαρι διοργανθηκε να καταπληκτικ τουρνου. Προσπαθομε να δσουμε λλη πνο στο ποδσφαιρο. Να μθουμε στα παιδι να ξεπερνον τον εαυτ τους, τσο στα μαθματα σο και στον αθλητισμ».    

Τρτος σταθμς ταν η ακαδημα ποδοσφαρου του Ποσειδνα Καρπθου, στα Πηγδια, η οποα αριθμε περισστερα απ 120 μλη.

Σε λα τα παιδι μοιρστηκε ενημερωτικ υλικ, που χει εκπονηθε ειδικ για τις ηλικς τους, μπλες ποδοσφαρου του πρσφατου μουντιλ της Ρωσας, αθλητικ υλικ και φανλες. Την αυριαν, δετερη ημρα του προγρμματος, εκδηλσεις θα διοργανωθον στα σχολεα των Πηγαδων και του Απερου, εν στην Κρπαθο θα ταξιδεσουν για να συμμετσχουν και μαθητς απ τη γειτονικ Κσο.

Το πργραμμα "Μπλα παντο"

Η Ελληνικ Ποδοσφαιρικ Ομοσπονδα υλοποιε, υπ τον ττλο «Μπλα παντο», το μακρπνοο στρατηγικ πλνο ανπτυξης του ποδοσφαρου σε λη τη χρα, προσβλποντας στη διδοση των ευγενν αξιν του Ποδοσφαρου σε πλατι κοινωνικ στρματα και την οργανωμνη αγωνιστικ ανπτυξ του προς φελος του διου του αθλματος και της κοινωνας.

Ξεχωριστ θση στον στρατηγικ σχεδιασμ της Ε.Π.Ο. χει το πργραμμα "πσα στα θρανα", το οποο εξελσσεται για δετερη χρονι σε σχολεα λης της χρας.

Το πργραμμα διοργαννεται με την αγαστ συνεργασα των Ενσεων Ποδοσφαιρικν Σωματεων της χρας, δεκδων κοινωνικν φορων και ειδικν, καθς και του οργανωμνου ποδοσφαιρικο δικτου της χρας: του εξειδικευμνου κι εκπαιδευμνου ανθρπινου δυναμικο της, αλλ κι εθελοντν που αγαπον το ποδσφαιρο.