Blue Star Ferries
:
Anek:


" " : " ..." (02/10/2018 20:10)

Αποθεωτικ υποδοχ επεφλαξαν περπου 300 μικρο μαθητς, γονες, εκπαιδευτικο και μλη της ποδοσφαιρικς οικογνειας του νησιο, στην τελευταα εκδλωση του προγρμματος "Πσα στα θρανα" στα Πηγδια της Καρπθου, στους θρλους-πρωταθλητς Ευρπης του 2004 και τον πρεδρο και τα μλη της Ε.Ε. της Oμοσπονδας.

Οι εκπρσωποι της Ε.Π.Ο. και της Εθνικς του 2004 το τελευταο διμερο επισκφθηκαν το νοτιοανατολικτερο κρο της Ελλδας, προκειμνου να προβλουν τις Αξες του ποδοσφαρου και να συμβλουν τσι στη διδοση και ανπτυξη του αθλματος στη χρα μας.

Μαθητς απ δο δημοτικ σχολεα των Πηγαδων, απ το δημοτικ Απερου και το Ειδικ δημοτικ σχολεο Πηγαδων υποδχτηκαν τους "προσκεκλημνους" τους υπ τους χους του "we are the champions", εν η χορωδα του σχολεου στη συνχεια ερμνευσε τον Ολυμπιακ μνο.

"Η Ελληνικ Ποδοσφαιρικ Ομοσπονδα και οι πακτες που γραψαν ιστορα βρσκονται εδ για να σας πουν τι το ποδσφαιρο εναι πολιτισμς και κοινωνικ αγαθ και χι σα βλπουμε κποιες φορς στα γπεδα. χουμε αποφασσει να βγομε απ τα τεχη της Αθνας και να το πομε σε λη τη χρα, απ τη Γαδο ως τη Θρκη και απ την Κρπαθο ως το Ινιο. Το ποδσφαιρο χει διαφορετικ πρσωπο και το δεχνει...Το ποδσφαιρο εναι παντο. ταν υποχρωση μας να ρθουμε εδ και αν χρειαστε θα το επαναλβουμε. Εναι καθκον, γιατ το ποδσφαιρο εναι κοινωνικοποηση, κρατ τα παιδι μακρι απ τους κινδνους της καθημεριντητας και τους προσφρει συγκινσεις σε υγις περιβλλον. Σας ευχαριστομε για την τσο ζεστ υποδοχ και φιλοξενα", επε ο πρεδρος της ΕΠΟ κ. Ευγγελος Γραμμνος, απευθυνμενος σε μαθητς, γονες και εκπαιδευτικος. Ο Αντνης Νικοπολιδης και ο Γιννης Γκομας αποτλεσαν αντικεμενα εκδηλσεων λατρεας απ τα παιδι, στα οποα μλησαν για το ποδσφαιρο, τη σημασα της ομδας και της προσπθειας. "Εναι ευτυχα να μοιραζμαστε τις εμπειρες μας μαζ σας. Το πιο σημαντικ στοιχεο εναι να σβεστε τον αντπαλο και να μοιρζεστε με τον συμπακτη σας. Το ποδσφαιρο εναι παιχνδι, να το ζετε και να το χαρεστε, πρωταρχικ αξα εναι η συμμετοχ. Αν κποιος στη συνχεια ξεχωρσει, ττε θα πρπει να γνωρζει τι αρχζει η εποχ της σκληρς προσπθειας και των θυσιν. Το ποδσφαιρο εναι σκληρ και απαιτητικ. Απ τους γονες θλω να ζητσω να αφνουν τα παιδι να παζουν ποδσφαιρο, πολ περισστερο να τα αφσουν να ζσουν το νειρ τους, γιατ για κποια απ αυτ θα γνει πραγματικτητα ", ανφερε μεταξ λλων ο Αντνης Νικοπολδης.

Ιδιατερη αναφορ στο πργραμμα "Πσα στα θρανα" κανε ο διευθυντς εκπαδευσης της ομοσπονδας κ. Χ. Ζελενιτσας, πριν μοιραστον στα παιδι εκπαιδευτικ υλικ, μπλες και φανλες.

Ξεχωριστ παρουσα στη διρκεια των εκδηλσεων ταν η 15χρονη Μαρα Ιωαννδη, η οποα κλθηκε στην προεπιλογ της Εθνικς μας Ομδας Κορασδων, παρ το γεγονς τι στην Κρπαθο δεν υπρχει γυναικεα ομδα ποδοσφαρου. Η Μαρα προπονεται και αγωνζεται με αγρια και μλιστα εναι αρχηγς της ομδας παδων του Ποσειδνα Καρπθου, η οποα αγωνζεται στο πρωτθλημα μικτν ομδων της ΕΠΣ Δωδεκανσου"Εκ μρους της ΕΠΣ Δωδεκανσου, αλλ και προσωπικ, ευχαριστ πολ τον πρεδρο και τα μλη της Ε.Ε. της ΕΠΟ, τον Γιργο Καραγκονη, τον Αντνη Νικοπολδη και τον Γιννη Γκομα για την ιδιατερα τιμητικ επσκεψη στην ακριτικτερη ποδοσφαιρικ δρα της παραμεθορου και τη χαρ που δωσαν στα σωματεα, τα σχολεα και τα παιδι του νησιο. Η Κρπαθος αγαπ το ποδσφαιρο και το απδειξε, και οι εκδηλσεις του διημρου προβαλλαν σημαντικ το θλημα και δωσαν επιπλον μεγλη θηση στην ανπτυξ του. ταν πραγματικ μια μοναδικ εμπειρα για λους μας", τνισε ο πρεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανσου κ. Παναγιτης Διακοφτης.

Η επσκεψη στην ακριτικ Κρπαθο ταν η πρτη φετιν εκδλωση στα πλασια του προγρμματος "Πσα στα θρανα", που εξελσσεται για 2η χρονι με συμμετοχ μαθητν απ λη τη χρα κι εντσσεται στον ευρτερο εθνικ αναπτυξιακ σχεδιασμ της Ε.Π.Ο. υπ τον ττλο "Μπλα παντο". 

Στην επσκεψη μετεχαν ο πρεδρος της Ομοσπονδας κ. Ε. Γραμμνος, οι πρωταθλητς Ευρπης του 2004-παλαμαχοι ποδοσφαιριστς Γιργος Καραγκονης, Γιννης Γκομας και Αντνης Νικοπολδης, ο πρεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανσου και μλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ κ. Παναγιτης Διακοφτης, τα μλη της Ε.Ε. κ.κ. Α. Αντωνου (Αντιπρεδρος) και Π. Λασκαρκης (Ταμας), ο διαιτητς UEFA Elite, Τσος Σιδηρπουλος και ο τεχνικς διευθυντς της Ομοσπονδας κ. Χ. Ζελενιτσας.

Το πργραμμα "Μπλα παντο"

Η Ελληνικ Ποδοσφαιρικ Ομοσπονδα υλοποιε, υπ τον ττλο «Μπλα παντο», το μακρπνοο στρατηγικ πλνο ανπτυξης του ποδοσφαρου σε λη τη χρα, προσβλποντας στη διδοση των ευγενν αξιν του Ποδοσφαρου σε πλατι κοινωνικ στρματα και την οργανωμνη αγωνιστικ ανπτυξ του προς φελος του διου του αθλματος και της κοινωνας.

Ξεχωριστ θση στον στρατηγικ σχεδιασμ της Ε.Π.Ο. χει το πργραμμα "πσα στα θρανα", το οποο εξελσσεται για δετερη χρονι σε σχολεα λης της χρας.

Το πργραμμα διοργαννεται με την αγαστ συνεργασα των Ενσεων Ποδοσφαιρικν Σωματεων της χρας, δεκδων κοινωνικν φορων και ειδικν, καθς και του οργανωμνου ποδοσφαιρικο δικτου της χρας: του εξειδικευμνου κι εκπαιδευμνου ανθρπινου δυναμικο της, αλλ κι εθελοντν που αγαπον το ποδσφαιρο.